Niet-metalen dak- en gevelbekleding

Onze afdeling ‘Niet-metalen dakbedekking’ is gespecialiseerd in de verdichting van platte daken in kunststofmembranen. Dankzij onze jarenlange ervaring met EPDM- en TPO-membranen genieten particuliere en industriële klanten altijd een uitstekende service die garant staat voor een perfect afgewerkt dak.

Klanten kunnen bij ons op elk moment terecht met vragen over de opbouw van het plat dak en de materiaalkeuze. Kwaliteit en service lopen nu eenmaal als een rode draad doorheen ons bouwproces, vanaf de opmeting tot de volledig waterdichte afwerking. Samen met de klant gaan we daarom eerst een constructief gesprek aan. Daarin zoeken we naar de gepaste dakopbouw, van dakvloer over isolatie tot afdichtingsmembraan en dakrandafwerking.

SIX draagt een snelle communicatie en efficiënte professionele aanpak dus hoog in het vaandel. Dankzij de nauwe samenwerking met ons bouwteam kunnen klanten er dan ook op vertrouwen dat ze een afgewerkt product krijgen waar iedereen terecht fier op mag zijn. Een maximale klantentevredenheid is ons hoogste doel.

EPDM

EPDM is een dakbedekkingssysteem dat opgebouwd is uit een éénlaags EPDM-membraan, een synthetisch rubber samengesteld uit ethyleen, propyleen en dieen monomeer. Het is beschikbaar in grote naadloze folies. EPDM is gemakkelijk te onderhouden en is uitstekend bestand tegen UV-straling, ozon en thermische veroudering. EPDM blijft flexibel, zelfs bij temperaturen tot -45 °C.
Afhankelijk van de dakvloer (hout/beton) zijn verschillende plaatsingsmethoden mogelijk: los geballast met gerold grind, mechanisch bevestigd of volledig verkleefd.

TPO

TPO is een reflecterend dakafdichtingssysteem dat gebaseerd is op thermoplastische
polyolefinemembranen, verstevigd met polyester inlage. TPO-dakfolie is beschikbaar in wit, grijs en beige. TPO-membranen combineren de duurzaamheid en soepelheid van rubbermembranen met de thermische lasbaarheid van thermoplastische membranen. De reflectie en het koelend effect zijn uniek. Daarnaast is het product weekmakervrij. Afhankelijk van de dakvloer (hout/beton) zijn verschillende plaatsingsmethoden mogelijk: los geballast met betrekking tot gerold grind, mechanisch bevestigd of volledig verkleefd.

Roofing

Wij waarborgen steeds een duurzame dakafdichting met hoogwaardige kwaliteitsproducten. Een roofing-membraan kan worden geplaatst middels vlamlassen of koudverkleving.

Enkele referenties:

Afbraak bestaand pannendak. Plaatsen van onderdak en nieuwe pannen (80m²).

Lees meer

Isoleren + vernieuwen plat dak ( isolatie Eurothane Bi-100 mm / onderlaag V3 / EPDM Resitrix MB
Reinigen en aanbrengen coating aan gevels rondom
Vernieuwen dak- en gevelbekleding koper
Vernieuwen luifelbekleding in Thermowood

Lees meer

Renovatie plat dak werkplaats, KSO Glorieux Ronse (middelbare school)

De oude dakdichting (2000m²) werd hier overlaagd met Firestone Ultraply TPO en de oude bouwvallige glazen lichtstraten (1000m²) werden vervangen door sandwichpanelen.

Kostprijs: +- 130.000 euro.

Lees meer
Bekijk al onze referenties